Meld je aan voor het Facebook evenement!

Op Facebook is een evenement aangemaakt door de pagina Liberation 040, in dit evenement kan iedereen laten weten dat hij/zij naar de eerste editie gaat. Daarnaast blijf je op de hoogte van al het nieuws en zal je als eerste de line-up weten zodra deze bekend wordt gemaakt.

Meld je dus nu aan via deze link.

3 weeks ago

Liberation 040

[DUTCH BELOW]
Carnaval, dès t môôiste fist dè dur veul miens gevierd wordt. Iedereen host en goat en miense trekken de mist vrimde pekskes uit hunne kaast om zo d’n hele wèèk d’r tiegenoan te goan. Vrûûger war Carnaval eik ’n fist vur t herdenken. Mennekes en vrouwkes trokken ’n pekske oan om op hunne vurouwers of dierboaren te lijken, om ze zôô t’eren. Liberation 040 zal bij di fist ôk efkes stilstoan om oan ons dierboaren te denken en verder willen wij al mennekes en vrouwkes unne goeie’n Carnaval wensen!

——————————————————————————

Carnaval is het mooie feest dat door velen gevierd wordt. Iedereen gaat lekker los en trekt de gekste pakken uit de kast om zo een week lang het plezier te kunnen trotseren. Van origine is carnaval eigenlijk een herdenkingsfeest. Mensen verkleedden zichzelf toen om zich voor te doen als een overleden dierbaren, om ze zo te eren. Liberation 040 zal bij dit feest ook even stilstaan om aan hun dierbaren te denken en verder willen wij iedereen een hele fijne Carnaval wensen!
See MoreSee Less

View on Facebook

4 weeks ago

Liberation 040
View on Facebook

2 months ago

Liberation 040

Vandaag is het de herdenkingsdag van de holocaust. Ook wij herdenken de slachtoffers door er vandaag bij stil te staan. #WeRemember

Volg ons ook op: www.instagram.com/liberation040/?hl=nlKofi Annan, voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties, riep ’27 januari’ in 2005 uit tot een internationale herdenkingsdag: International Holocaust Memorial Day. Op deze dag worden de Holocaust en de bevrijding van Auschwitz wereldwijd herdacht.

Een groep van 8 internationale Holocaust overlevers heeft een actie in het leven geroepen #WeRemember

Via diverse filmpjes worden mensen opgeroepen met de hashtag #weremember kenbaar te maken dat ze de gruwelijkheden niet vergeten zijn en dat we ons hard moeten maken om dit in de toekomst te voorkomen.
Tijdens de Holocaust werden er ruim zes miljoen onschuldige Joden vermoord. Dit was een van de meest gruwelijke daden van haat in de menselijke geschiedenis. Mensen beloofden ‘Never Again’ – maar toch nemen racisme en xenofobie nog steeds toe op een ongekend hoog niveau en blijft de genocide van de mens voortduren. We moeten het herinneren – voor altijd!

In 2018 bereikte de #WeRemember-campagne 650 miljoen mensen in 155 landen. In 2019 zullen we met uw deelname meer mensen bereiken en nieuwe generaties inspireren.

youtu.be/VbAPO44kxQw

Op 27 januari 1945 werd vernietigingskamp Auschwitz bevrijd door het Russische Rode Leger.

Het in het zuidwesten van Polen gelegen kamp is dan bijna leeg. Naar Auschwitz worden gedurende de Tweede Wereldoorlog in totaal ruim anderhalf miljoen mensen, voor het overgrote deel Joden, gedeporteerd. Zo’n 1,1 miljoen van hen wordt direct na aankomst vergast of doodgeschoten. Daarnaast komen er ruim 200.000 mensen om door ziekten of honger.

Eind 1944, als het Rode Leger oprukt en Auschwitz nadert, beginnen de nazi’s met het vernietigen van bewijsmateriaal. De administratie wordt vernietigd en in oktober worden de gaskamers op bevel van Heinrich Himmler, de architect van de Holocaust, buiten gebruik gesteld. Daarna begint de systematische opheffing van het kamp.

Op 27 januari 1945 wordt het kamp bevrijd. De Russen treffen in Auschwitz nog ongeveer 8000 gevangenen aan. De meesten zijn doodziek.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog worden door de nazi’s in totaal zes miljoen Europese Joden vermoord. Van de ongeveer 140.000 Joden die in Nederland wonen worden er zeker 102.000 vermoord. Het allerhoogste percentage in West-Europa.

In Nederland overleeft 75 procent van de Joden de oorlog niet.

In Eindhoven woonde aan het begin van de oorlog ongeveer 1000 Joden, aan het eind van de oorlog blijken er 274 om het leven gekomen te zijn. Een voor Nederland extreem laag percentage, dit lijkt vaak te danken aan de actieve inzet van Philips en met name Frits Philips. Philips maakte de Joodse medewerkers belangrijk voor haar productie. Toen in de loop van 1944 bijna alle Joodse gevangen van het Philips Kommando uit Kamp Vught naar Auschwitz werden gedeporteerd, werden zij bij aankomst niet naar de gaskamers gestuurd maar werden de complete families naar een nabijgelegen werkkamp gezonden.

Speciaal voor deze actie heeft Stichting 18 September en de Gravenstichting Brabant een flyer geproduceerd, de foto’s op de flyer is een compilatie van enkele van de 274 Eindhovense Joodse slachtoffers. De verhalen van alle Eindhovense Joodse slachtoffers staan ook vermeld in de Struikelstenen Gids app, deze app is zowel geschikt voor Android as voor het iOS platform.

Op 28 maart 2019 vertrekt Stichting 18 September met 44 Eindhovense middelbare scholieren voor de 5e maal naar Polen alwaar de leerlingen een bezoek gaan brengen aan oa vernietigingskamp Auschwitz.
See MoreSee Less

View on Facebook

2 months ago

Liberation 040

Tijdens deze koude winterdagen is niets zo fijn als mee teruggenomen worden naar de zon tijdens de allereerste editie van Bevrijdingsfestival Liberation 040! Wij willen iedereen die in september met ons de vrijheid heeft gevierd ontzettend bedanken!

Wij kunnen niet wachten tot de tweede, nóg veel grotere editie van Liberation 040. Zet 21 september 2019 dus alvast groot in je agenda en zet jezelf ook vooral op aanwezig voor Bevrijdingsfestival Eindhoven 2019!

Volg ons ook op Instagram: www.instagram.com/liberation040/

La Fuente Wulf The Brahms Melissa Janssen Son Mieux Lampegastuh Stichting 18 September gemeente Eindhoven Uniek
.
.
.
#Liberation040 #aftermovie #vierdevrijheid #freedom #geefvrijheiddoor #bevrijdingsfestival
See MoreSee Less

View on Facebook

3 months ago

Liberation 040

Wij van Liberation040 wensen iedereen fijne feestdagen!

Volg ons ook op: www.instagram.com/liberation040/?hl=nl
See MoreSee Less

View on Facebook